Прве две сесије после 19. Националног конгреса, на које теме се највише баве грађевинске машине?

- Jul 31, 2018 -

Сваког марта, годишња "два сесија" постаће врућа тачка за људе у земљи. 13. сједница Националног одбора Кинеске народне политичке консултативне конференције одржаће се 3. марта 2018. године у Пекингу. Први састанак 13. Народног народног конгреса одржат ће се у Пекингу 5. марта 2018. године. Са временом приближавања две седнице у земљи, као прва два национална заседања након 19. Националног конгреса, која су врућа питања у индустрији грађевинске механизације? Кинеска мрежа машина за путеве је навела неке вруће теме у индустрији, а можете нам такође рећи о вашој теми у поруци након читања овог чланка.

Врућа тема: заштита животне средине

На овогодишњим локалним и локалним конференцијама, све покрајине и градови учинили су контролу загађења важним циљем. На 21. годишњем састанку Кинеске индустрије ископавања у 2017. години, Су Зименг, извршни потпредседник и генерални секретар Удружења грађевинских машина у Кини, открили су да ће стандарди емисије за грађевинске машине поново бити строго контролисани, а елиминисање високих емисија опрему и брзо ширење забрањене области. Може се предвидети да ће се даљим заоштравањем и слијетањем политика заштите животне средине у 2018. години захтијевати емисија за опрему у индустрији грађевинске механизације. С обзиром на тренутну ситуацију у области заштите животне средине, двије сесије ће дефинисати који задаци заштите животне средине ће постати вруће мјесто за посланика и чланове јавности.

За грађевинске машине национални национални стандард за трошкове емисије за непогодне покретне машине примењен је на цијелом нивоу широм земље, а датум имплементације националног четири емисијског стандарда без друмских машина је 20, рани развој и примјена, побољшање техничких резерви, продубљивање техничко разумевање и усклађивање помоћних ресурса. То је предмет са којим се суочава индустрија грађевинске механизације.

Врућа тема: реформа понуде

У извештају 19. Националног конгреса истакнуто је да се за изградњу савременог економског система морамо усредсредити на развој привреде на стварну економију и побољшати квалитет система снабдевања као главног правца и значајно побољшати економски квалитет Кине предности. Убрзати изградњу и производњу снажне земље, убрзати развој напредне производње, промовисати дубоку интеграцију интернета, велике податке, вештачку интелигенцију и стварну економију и култивисати у областима високе потрошње, иновативности која воде, зелене ниско-угљеник, дељена економија, савремени ланац снабдевања, услуге људског капитала, итд. Нове тачке раста и нова кинетичка енергија. Подржати оптимизацију и унапређење традиционалних индустрија, убрзати развој савремене услужне дјелатности и усмерити на подизање нивоа међународних стандарда.

Важан је задатак индустрије грађевинске механизације да се фокусира на смањење капацитета, смањење трошкова, смањење трошкова, кратко укрцавање, оптимизацију алокације ресурса и промовисање трансформације и унапређења прерађивачке индустрије. У процесу продубљивања структуралне реформе на страни понуде, проблем који индустрија индустрија грађевинских машина не решава није брзина развоја већ реализација висококвалитетног и високог нивоа развоја и напретка. Са продубљивањем структурних реформи на страни понуде, брз развој инфраструктуре као што су брза жељезница, аутопутеви, мостови, луке и аеродроми донијели су и шири развојни простор за индустрију грађевинских машина.

Врућа тема: Белт и пут

У 2017. години, светска економија је задржала релативно очигледан тренд опоравка. Стопа привредног раста великих привреда била је већа него у 2016. години. Међу њима, економије САД и еврозоне су стабилно расле, азијске економије у развоју су задржале брз раст и економски раст у руској и латиноамеричкој економији. Од негативне на позитивне, на економски раст на Блиском истоку и северној Африци утичу политички фактори. "Иницијатива за појас и пут" ефикасно је промовисала извоз у иностранство грађевинске механизације. Са опоравком глобалног тржишта грађевинских машина, Сједињене Државе су повећале изградњу инфраструктуре, а прекоморски изглед предузећа у грађевинарству постепено се продубљује, а очекује се да ће будући раст прекоморских тржишта бити добар. "Један појас и један пут" и даље је главна тачка раста грађевинске механизације. Очекује се да ће извоз у иностранству порасти за више од 10% у 2018.

Врућа тема: Маде ин Цхина 2025

На овогодишњим локацијама две сесије, "паметна производња" је у многим местима широко призната. Пријављено је да је ушла у пилотске демонстрацијске градове у Кини 2025 или достигла 30. Експерти сматрају да је "нови трополни" образац кинеске источне производне индустрије преусмјерен на производњу врхунске опреме, централну надоградњу индустрије и продоре у Очекује се да ће западне супериорне индустрије убрзати, а паметна производња постала је нови продор у производњи.

Индустрија генерално верује да ће се уз континуирану имплементацију стратегије "Маде ин Цхина 2025", производна индустрија у Кини ући у нови круг канала надоградње, источна производна индустрија у Кини ће се окренути моделу "нове три пола" производњу крајњих уређаја, надоградњу централне индустрије и продор у западним предностима индустрије. Очекује се убрзање калупа. Приједлог "Маде ин Цхина 2025" је нова прилика за производњу кинеске машинске индустрије. Ку Ксианминг, директор Канцеларије за истраживање производње Кинеске академије за инжењеринг и члан Националног саветодавног одбора за стратешке грађевинске стратегије, изјавио је да се у овом тренутку три главне индустрије Кине, укључујући апарате за домаћинство, прераду нафте и хемијско инжењерство, надају да ће на првом месту у свету до 2025.

Врућа тема: саобраћајна градња

Конференција Националног транспортног посла јасно је рекла да ће у 2018. години ново отворена километража километраже бити 5.000 километара, новоизграђени национални магистрални пут ће бити 16.000 километара, новоизграђени сеоски пут ће бити 200.000 километара, а новоизграђени ојачано село за изградњу путева биће додато 5.000. Постоји 5.000 села која су изграђена у аутобусима. Водени пут у унутрашњој реци има километражу од 600 километара. Укупни волумен контејнеризованог гвожђа и воде у главним лукама повећао се за више од 15%.

Убрзати међусобно повезивање "Један појас, један пут" и промовисати изградњу "Једног појаса, један пут" и интеграцију АСЕАН, СЦО и Евроазијске економске уније у области транспорта. Наставити са промовисањем главног пројекта "Шест коридора један пут", промовисати изградњу аутопута који ће се градити и изградња лучког пута и граничног речног моста. Промовисати поморску међусобну повезаност и изградњу окретнице.


Relevantne industrije znanja

Srodni proizvodi

  • P6022 u toplesu Crane
  • D80 Luffing Crane
  • ZLP250 kolevka
  • ZLP630 kolevka
  • ZLP800 kolevka
  • ZLP1000 kolevka