Министарство за сарадњу ће сарађивати како би присилило Кину да произведе 2025 индустрију 4.0 да буде опремљена капиталним крилима

- Mar 23, 2018 -

26. септембра Министарство индустрије и информационих технологија и Кинеске регулаторне комисије за хартије од вредности заједнички су одржале симпозиј, а две странке су потписале "Споразум о стратешкој сарадњи Регулаторне комисије за хартије од вриједности" Министарства индустрије и информационих технологија.

"Мислим да је ова сарадња детаљна општа садржаја документа" Маде ин Цхина 2025 "." Једна особа из одјела за инвестиционо банкарство ЦИЦЦ новинарима је 27. септембра.

Репортер је обавијештен да су главна одговорна лица двије странке присутна на лицу мјеста. Министар Миао Ксие и замјеник министра Лиу Лихуа из Министарства индустрије и информационих технологија и председник Лиу Схииу, потпредсједавајући Јианг Ианг и помоћник предсједавајућег Зханг Схенфенг из Кинеске регулаторне комисије за вриједносне папире, као и одговорни званичници релевантних одјела На састанку су присуствовале две компаније. Састанак.

Две стране нагласиле су да су производња основа реалне економије и главног бојног поља за структурне реформе на страни понуде; служити реалној економији је темељ оснивања тржишта капитала, играјући добру улогу на тржишту капитала, изградњу производне погонске централе и изградњу интернетске централе за промоцију финансија. Од великог је значаја да енергично подмлађују реалну економију интеракцијом са индустријом и развојем на координиран начин.

Два министарства су удружила снаге како би постале фокус вијести на данашњем тржишту капитала. Под утјецајем тога, данашња тржишта капитала се крећу. На крају, сви сектори, укључујући Индустрију 4.0, забиљежили су одређене добитке, док је индекс Индустриал 4.0 порастао за 1,03%. Од 131 концепта, данас је порасло 101 акција, што представља 77,1%.

За сарадњу два министарства и комисија, професор Донг Денгкин, директор Вухан универзитета за финансије и истраживачки институт за хартије од вриједности, рекао је: "Веома је вредно очекивати потписивање споразума о стратешкој сарадњи. Један од главних задатака Министарства индустрије и информационих технологија је фокусирање на производњу, а с друге стране је схватити развој малих и микро предузећа, а тржиште капитала је регулаторни домет Регулаторне комисије за хартије од вриједности, сарадња два министарства и комисија је веза између реалне економије и тржишта капитала, што је врло атрактивно. Поред тога, Министарство индустрије и информационих технологија је задужено и за мала, средња и микро предузећа, тако да је иновативна Са угла гледишта, тржиште капитала је такође учинило напоре у том смислу и пружило подршку неким високотехнолошким и високо растућим предузећима. "

Важно је напоменути да је ова стратешка сарадња једна од важних мјера за подршку кинеске производње "2025".

"Тренутно смо у раној фази индустријске 4.0 ере, која је рана фаза технолошке апликације Биг Банг оф Индустриал 4.0. Иако постоји велика количина финансијског капитала који је континуирано укључен, производни капитал је и даље релативно недостајан, а начин примјене технологије није добро потврдјен. За разлику од иновација и предузетништва у области потрошачког интернета, капитал неопходан за иновације у индустријском производном пољу је очигледно веома велик, са улагањем стотина милиона или чак милијарди инпута. Ово није нешто што обични ВЦ могу приуштити. Треба изградити нову. Капитални систем и заједничка настојања два министарства, мислим да је да обезбеди јасан канал из капиталног система ", рекао је економиста на универзитету у Шангају који је одбио да буде именован.

Новинар је примијетио да је у чланку "Направљено у Кини 2025" које је издало Државно вијеће предложило и да користи тржиште капитала за промоцију сродног рада.

Укључујући солидно тржиште капитала на више нивоа, промовишу стандардизовани развој регионалног тржишта капитала, подржавају квалификоване производне компаније у финансирању домаћих и иностраних листинга, издају различите врсте алата за финансирање дуга. Истовремено, документ такође захтијева да се подрже улагања улагања улагања и приватне инвестиције у циљу подршке иновацијама и развоју производних предузећа. Охрабрити имплементацију квалификованих производних зајмова и средстава за изнајмљивање како би се извршило суђење за секуритизацију.

Новинар 21. века Бусинесс Хералд је сазнао да ће на састанку ЦСРЦ и Министарство индустрије и информационих технологија додатно унаприједити механизам за координацију рада, ојачати размјену и размјену информација и ојачати пословно усклађивање како би се осигурало да сви садржаји сарадње почну. Који је садржај сарадње и да ли ће бити одговарајуће политике је питање на којем је тржиште највише забринуто.

Донг Денгкин је истакао: "Политика се може углавном усредсредити на напредне производне индустрије, на примјер, Кинеска регулаторна комисија за хартије од вриједности има наглашену политику током ИПО прегледа. Под истим условима, ове напредне производне индустрије могу дати приоритет ИПО могућностима. је ефикасна, а ово је и тржиште капитала. Једна иницијатива за подршку напредним производима је важна. "

Једна особа из одјела за инвестиционо банкарство велике компаније за вриједносне папире у Пекингу 27. септембра је новинарима рекла: "Заправо, није потребно помоћи у овој фази ИПО-а. Можете пробати неке комбинације индустријске или индустријске политике на новом трећем тржишту или на четвртом тржишту. Бољ могућа политика може се односити на негативну листу листинга покренутих од претходног система преноса дионица. Наведени стандарди за иновативне и неинновативе компаније су различити. Главна основа за иновативне компаније су предузећа у стратешким индустријама у развоју. "

Истовремено, неки учесници на тржишту су такође поменули да стратегија за смањење сиромаштва на тржишту капитала коју води Кинеска регулаторна комисија за хартије од вриједности такође има одређени референтни значај. Предузећа обухваћена документом "Маде ин Цхина 2025" могу убрзати напредак ревизије без смањења стандарда ревизије и смањења ревизијске везе.

Страна 2 од 3

Вест о реорганизацији и интеграцији централних предузећа је као важна окосница и окосница националне економије увијек привукла велику пажњу. Извршни састанак државног вијећа одржаног 27. септембра предложио је да, на основу добровољног и изградње консензуса од стране предузећа, у складу с принципом "Зрело једно домаћинство и промовишемо једно домаћинство", требало би да стално промовишемо предузећа у државном власништву у областима производње опреме, угља, електричне енергије, комуникација и хемијског инжењерства. Реорганизовати и интегрисати како би побољшали ефикасност алокације ресурса и повећали конкурентност.

Ванг Јун, главни економиста Зхонгиуан банке, рекао је јуче у интервјуу за репортера "Сецуритиес Даили" да су поменута пет главних области била фокус сљедеће фазе реструктурирања и интеграције централне владе, углавном због постојећег централног предузећа и мултинационалне компаније светске класе у овим областима. Још увек постоје релативно велике празнине и очигледне конкурентске предности. Изузетне перформансе су следеће: Прво, степен интернационализације је мали, а способност интегрисања ресурса на глобалном нивоу није јака; друго, слабе техничке иновацијске способности и недостатак међународних права дискурса. На међународном тржишту, цена цијена; Треће, у међународној подели рада и глобалном индустријском ланцу на ниском крају, корпоративни утицај и статус глобалног сектора тек треба побољшати; Четврто, озбиљан недостатак међународно признатих брендова; Пето, нижи ниво управљања пословањем, недостатак унутрашње виталности, Укупна конкурентност је слаба.

"Из перспективе управљања, основна сврха промовисања реструктурирања централних предузећа је да постану све већа и јача и да оптимизују предузећа у државном власништву, а константно повећавају виталност, контролу, утицај и ризичну отпор државе економија, како би се она могла активно прилагодити и водити економију. Да бисмо развили нову нормалу, с аспекта самог предузећа, надамо се да ћемо култивисати и креирати мултинационалне групације предузећа која су у складу са међународним правилима и делотворно дјелују кроз јаке и слабе савезе, и култивишу и граде националну и глобалну перспективу . Прекоморски развој, транснационалне операције, мултинационалне групације предузећа са међународном конкурентношћу и утицај бренда; неговање и изградњу мултинационалних група предузећа са водећим технологијама, познатим брендовима и водећим индустријским надоградњама ", сматра Ванг Јун.

Репортер "Сецуритиес Даили" је из САСАЦ-а сазнао да је након 18-ог Националног конгреса странке успјех 18 група од 34 компаније завршен, резултати се могу описати као врло значајни. У 2016. години укупна добит преструктурираних предузећа порасла је за више од 40% од 2012. године. У погледу рационализације запослених и трошкова корпоративног управљања, од августа 2017. године, централна влада је смањила укупно 6,395 правних лица, смањила трошкове рада за 27,4 укупно милијарду јуана и смањене трошкове управљања за 10,6 милијарди јуана, што је такође побољшало ефикасност пословања уз смањење трошкова и трошкова. .

У исто време, Кина Авиатион Девелопмент Цорпоратион је новооснована. Осим тога, три компаније за телекомуникације су основале компанију Товер, Цхина Аероспаце Материалс и три највеће авиокомпаније за успостављање платформе за заштиту и размјену авио материјала. Одговарајуће компаније за угаљ су основале платформу за управљање имовином угља за централна предузећа која је ефикасно промовисала концентрацију ресурса на конкурентна предузећа и концентрацију великих предузећа.

Према речима Баи Иингзи, директора Бироа за реформу САСАЦ-а, следећи корак ће бити наставак концентрисања ресурса на главним пословним предузећима и погодним предузећима, јачање и усавршавање главних послова централних предузећа и неговање групе кључне конкурентности, високу ефикасност алокације ресурса и индустријске предности кроз реструктурирање. Очигледне водеће компаније играју кључну улогу у ревитализацији реалне економије.

Поред тога, значајна је и значајна повећана ефикасност алокације имовине у државној својини након реорганизације. Подразумева се да је од оснивања компаније "Товер Товер" повећан ниво дистрибуције нових челичних торњева са 20% на 70%. У протекле две године смањила је изградњу 501.000 дуплих кула, спасила грађевинска улагања од 88 милијарди јуана и спасила 23.000 хектара земље. Кина ЦОСЦО Схиппинг је свеобухватно промовисала координацију контејнерског пословања и довршила интеграцију домаћих мрежа, иностраних мрежа, организација, оперативних система и авио линија. У 2016. години постигао је пораст од око 4,7 милијарди јуана.

Страна 3 од 3

20. септембра, на 2017. Међународној изложби грађевинских машина у Кини (Пекинг), Цатерпиллар-ов глобални деби нове генерације хидрауличних багера привукли су пажњу многих гледалаца. Истог дана, Цатерпиллар је представио шест паметних производа и решења у једном тренутку, што је постало главни врхунац емисије.

Ова изложба је прва међународна изложба великих размера откако се глобална индустрија грађевинских машина опоравила. Поред Цатерпиллара, више од 1.000 истраживачких и развојних удружења, производних и сервисних организација из индустрије грађевинске механизације, укључујући Сани Гроуп, Зоомлион и КСЦМГ. Иза популарне популарности је опоравак индустрије грађевинске механизације након петогодишњег "зимског периода".

Према подацима Удружења грађевинских машина у Кини, у августу ове године велики произвођачи багера продали су око 8.700 различитих врста багера, а стопа раста је остала на пет посто узастопних мјесеци.

"Упркос дубини прилагођавања у последњих пет година, Кина остаје на свету најважније тржиште грађевинске механизације и остаје највеће тржиште глобалног развоја." Ки Јун, председник Удружења грађевинских машина у Кини, на конференцији рекао је да већина грађевинских машина у свету је тренутно произвођача већ започела пословање у Кини, а многи су такође постигли дубинску локализацију. Кинеске компаније су такође прошириле свој производни опсег од традиционалних тржишта у развоју до европских и америчких развијених земаља и региона.

Према Цхен Кихуа, глобални потпредсједник Цатерпиллар-а и предсједник компаније Цатерпиллар (Кина) за инвестиције, осим цикличних фактора, главни фактори који расту индустрију грађевинских машина су национални пројекти изградње инфраструктуре, развој некретнина и урбанизација. Изведена је изградња "Једног појаса и једног пута" и убрзавања пројеката ЈПП. Међутим, Цхен Кихуа је такође рекао да су тренутне карактеристике раста тржишта веома различите од оних од пре пет година. Индустрија грађевинских машина ушла је у нову ера коју карактеришу паметне машине и интелигентне услуге.

Ову пресуду одобрио је Ванг Мин, предсједавајући КСЦМГ. Он је рекао да је у протеклих пет година индустрија грађевинске механизације у Кини није направила корак, али је убрзала свој изглед у Интернету ствари, индустријским облацима и паметном производњом. На овој изложби, нови производи компаније КСЦМГ су пуно нових интелигентних производа.

Колико дуго може одржати тржишни развој тржишта грађевинских машина? Цхен Кихуа је рекао да ће се од наредне године индустрија грађевинске механизације ући у одрживу и стабилну фазу. У наредне две до три године индустрија грађевинске механизације ће одржати релативно стабилан и стабилан раст.

Овај поглед такође представља став многих излагача. Конкретно, с обзиром да се кинеска економија стабилизовала и постала повољнија, повјерење већине компанија се додатно повећало.

Тренутно је поље грађевинске механизације у Кини потпуно отворено и слободно конкурентно тржиште, а брзина преживљавања најситнијих у индустрији је убрзана. Особа која је задужена за грађевинску машинску компанију у Фујиану назначила је да ће се стално побољшавањем националних захтјева за заштиту животне средине прије почетка и након 2019. године поставити емисијски стандарди индустрије.


Relevantne industrije znanja

Srodni proizvodi