Производња у марту и не-производња ПМИ одбијен, економски замах је добар

- Jul 31, 2018 -

У марту су се и ПМИ за производњу и ПМИ који нису произведени, вратили као што се очекивало. Производња ПМИ порасла је у првом тромесечју. ПМИ великих, средњих и малих предузећа је истовремено изнад линије славе ове године први пут показивао да је економска операција добра.

Кинеска федерација логистике и набавке и Национални завод за статистику службе за истраживање индустрије објавили су јуче податке. У марту је производни ПМИ износио 51,5%, у односу на 1,2 процентних поена прошлог месеца, који се повећао на први квартал, а експанзија производње убрзала.

"Индекс ПМИ значајно је порастао у марту, што указује на то да се са нестанком Фестивала пролећног фестивала очигледне карактеристике сталног економског раста", рекао је Зханг Ликун, истраживач Развојног истраживачког центра Државног вијећа.

Од децембра прошле године, индекс ПМИ наставља да падне мало. Због утицаја пролећног фестивала, забиљежен је значајан пад у фебруару ове године, а страх од тржишта на економском расту је повећан.

Зханг Ликун је рекао да су подаци из марта показали да је ова промјена углавном последица сезонских фактора и није било тренда смањења економског раста. Главни показатељи ПМИ-а у марту били су знатно виши од оних у фебруару, што указује на то да су флуктуације проузроковане факторима пролећног фестивала очигледније. Такође показује да су основне карактеристике као што су стабилна тражња на тржишту, активна производња и оперативне активности и добра очекивања од прошле године више израженији.

Подаци показују да су се у марту, ПМИ великих, средњих и малих предузећа сви налазили изнад линије славе, а ПМИ малих предузећа повећао се за 5,3 процентних поена, што је први пут од јуна 2017. године да се врати у опсег ширења .

"Према искуствима из претходних година, мала предузећа су највише погођена сезоном. У марту обично постоји значајан помак. Како екстерна потражња наставља да се шири, улога малих предузећа је очигледна ", рекао је Лиу Ксуезхи, виши истраживач у Центру за истраживање комуникација Банке.

Загревање екстерне потражње огледа се иу поднизаторима ПМИ-а. У марту, нови индекс извозних поруџбина порастао је за 2,3 процентних поена у односу на претходни месец на 51,3%, враћајући се на опсег ширења. По мишљењу Лиу Ксуезхија ситуација спољне тражње је боља, узимање извозних налога, а очекује се да ће извоз одржати динамику раста.

Цхен Зхонгтао, заменик главног економисте Кинеског логистичког информативног центра, такође је рекао да се у првом кварталу ове године наставља да се развија на стабилан и стабилан начин. Са једне стране, економски раст остаје стабилан, комбинован са ПМИ процјеном, очекује се да ће раст БДП-а бити у првом кварталу око 6,8%; с друге стране, побољшан је својствени квалитет економског развоја.

У складу са трендом производње ПМИ, неизмењиви ПМИ је такође скоковит, порастао за 0,2 процентних поена у марту на 54,6% у марту.

Цаи Јин, потпредседник Кинеске федерације логистике и набавке, сматра да се ПМИ за непроизводњу стабилизовао на више од 54% седам узастопних месеци, што указује на то да не-производња наставља да одржава релативно брз развојни тренд. Емергинг сервице индустриес као што су финансије, ваздушни саобраћај, експресна достава и информационе услуге развијају се у добром моменту, а иновације покрећу развој високог квалитета.

Из перспективе индустријских категорија, у марту индекс индекса пословања железничког саобраћаја, ваздушног саобраћаја, поштанског експреса, телекомуникација, софтвера за Интернет, банкарства, хартија од вриједности, осигурања и других индустрија био је у високој стопи од 55% и више, показујући јаке перформансе. Проширење динамике.

Лиу Ксуезхи је рекао да су и произвођачи и произвођачи који нису произвођачи поновно ојачани као што се очекује у марту, што указује на то да су тренутни економски учинци добри. Међутим, он је такође нагласио да сино-америчка трговинска трења могу довести до неизвјесности у будућој извозној ситуацији и утицати на тренд ПМИ, што захтијева сталну пажњу.


Relevantne industrije znanja

Srodni proizvodi

  • QTZ40(4807) toranj Crane
  • P6022 u toplesu Crane
  • D400(6050) Luffing Crane
  • 3023B Derrick Crane
  • ZLP800 kolevka
  • JZL45 Gomilaju mašina