Пет главних области производње опреме, као што је реорганизација и интеграција централних предузећа, биће организоване.

- Mar 23, 2018 -

Вест о реорганизацији и интеграцији централних предузећа је као важна окосница и окосница националне економије увијек привукла велику пажњу. Извршни састанак државног вијећа одржаног 27. септембра предложио је да, на основу добровољног и изградње консензуса од стране предузећа, у складу с принципом "Зрело једно домаћинство и промовишемо једно домаћинство", требало би да стално промовишемо предузећа у државном власништву у областима производње опреме, угља, електричне енергије, комуникација и хемијског инжењерства. Реорганизовати и интегрисати како би побољшали ефикасност алокације ресурса и повећали конкурентност.

Ванг Јун, главни економиста Зхонгиуан банке, рекао је јуче у интервјуу за репортера "Сецуритиес Даили" да су поменута пет главних области била фокус сљедеће фазе реструктурирања и интеграције централне владе, углавном због постојећег централног предузећа и мултинационалне компаније светске класе у овим областима. Још увек постоје релативно велике празнине и очигледне конкурентске предности. Изузетне перформансе су следеће: Прво, степен интернационализације је мали, а способност интегрисања ресурса на глобалном нивоу није јака; друго, слабе техничке иновацијске способности и недостатак међународних права дискурса. На међународном тржишту, цена цијена; Треће, у међународној подели рада и глобалном индустријском ланцу на ниском крају, корпоративни утицај и статус глобалног сектора тек треба побољшати; Четврто, озбиљан недостатак међународно признатих брендова; Пето, нижи ниво управљања пословањем, недостатак унутрашње виталности, Укупна конкурентност је слаба.

"Из перспективе управљања, основна сврха промовисања реструктурирања централних предузећа је да постану све већа и јача и да оптимизују предузећа у државном власништву, а константно повећавају виталност, контролу, утицај и ризичну отпор државе економија, како би се она могла активно прилагодити и водити економију. Да бисмо развили нову нормалу, с аспекта самог предузећа, надамо се да ћемо култивисати и креирати мултинационалне групације предузећа која су у складу са међународним правилима и делотворно дјелују кроз јаке и слабе савезе, и култивишу и граде националну и глобалну перспективу . Прекоморски развој, транснационалне операције, мултинационалне групације предузећа са међународном конкурентношћу и утицај бренда; неговање и изградњу мултинационалних група предузећа са водећим технологијама, познатим брендовима и водећим индустријским надоградњама ", сматра Ванг Јун.

Репортер "Сецуритиес Даили" је из САСАЦ-а сазнао да је након 18-ог Националног конгреса странке успјех 18 група од 34 компаније завршен, резултати се могу описати као врло значајни. У 2016. години укупна добит преструктурираних предузећа порасла је за више од 40% од 2012. године. У погледу рационализације запослених и трошкова корпоративног управљања, од августа 2017. године, централна влада је смањила укупно 6,395 правних лица, смањила трошкове рада за 27,4 укупно милијарду јуана и смањене трошкове управљања за 10,6 милијарди јуана, што је такође побољшало ефикасност пословања уз смањење трошкова и трошкова. .

У исто време, Кина Авиатион Девелопмент Цорпоратион је новооснована. Осим тога, три компаније за телекомуникације су основале компанију Товер, Цхина Аероспаце Материалс и три највеће авиокомпаније за успостављање платформе за заштиту и размјену авио материјала. Одговарајуће компаније за угаљ су основале платформу за управљање имовином угља за централна предузећа која је ефикасно промовисала концентрацију ресурса на конкурентна предузећа и концентрацију великих предузећа.

Према речима Баи Иингзи, директора Бироа за реформу САСАЦ-а, следећи корак ће бити наставак концентрисања ресурса на главним пословним предузећима и погодним предузећима, јачање и усавршавање главних послова централних предузећа и неговање групе кључне конкурентности, високу ефикасност алокације ресурса и индустријске предности кроз реструктурирање. Очигледне водеће компаније играју кључну улогу у ревитализацији реалне економије.

Поред тога, значајна је и значајна повећана ефикасност алокације имовине у државној својини након реорганизације. Подразумева се да је од оснивања компаније "Товер Товер" повећан ниво дистрибуције нових челичних торњева са 20% на 70%. У протекле две године смањила је изградњу 501.000 дуплих кула, спасила грађевинска улагања од 88 милијарди јуана и спасила 23.000 хектара земље. Кина ЦОСЦО Схиппинг је свеобухватно промовисала координацију контејнерског пословања и довршила интеграцију домаћих мрежа, иностраних мрежа, организација, оперативних система и авио линија. У 2016. години постигао је пораст од око 4,7 милијарди јуана.

Страна 2 од 2

20. септембра, на 2017. Међународној изложби грађевинских машина у Кини (Пекинг), Цатерпиллар-ов глобални деби нове генерације хидрауличних багера привукли су пажњу многих гледалаца. Истог дана, Цатерпиллар је представио шест паметних производа и решења у једном тренутку, што је постало главни врхунац емисије.

Ова изложба је прва међународна изложба великих размера откако се глобална индустрија грађевинских машина опоравила. Поред Цатерпиллара, више од 1.000 истраживачких и развојних удружења, производних и сервисних организација из индустрије грађевинске механизације, укључујући Сани Гроуп, Зоомлион и КСЦМГ. Иза популарне популарности је опоравак индустрије грађевинске механизације након петогодишњег "зимског периода".

Према подацима Удружења грађевинских машина у Кини, у августу ове године велики произвођачи багера продали су око 8.700 различитих врста багера, а стопа раста је остала на пет посто узастопних мјесеци.

"Упркос дубини прилагођавања у последњих пет година, Кина остаје на свету најважније тржиште грађевинске механизације и остаје највеће тржиште глобалног развоја." Ки Јун, председник Удружења грађевинских машина у Кини, на конференцији рекао је да већина грађевинских машина у свету је тренутно произвођача већ започела пословање у Кини, а многи су такође постигли дубинску локализацију. Кинеске компаније су такође прошириле свој производни опсег од традиционалних тржишта у развоју до европских и америчких развијених земаља и региона.

Према Цхен Кихуа, глобални потпредсједник Цатерпиллар-а и предсједник компаније Цатерпиллар (Кина) за инвестиције, осим цикличних фактора, главни фактори који расту индустрију грађевинских машина су национални пројекти изградње инфраструктуре, развој некретнина и урбанизација. Изведена је изградња "Једног појаса и једног пута" и убрзавања пројеката ЈПП. Међутим, Цхен Кихуа је такође рекао да су тренутне карактеристике раста тржишта веома различите од оних од пре пет година. Индустрија грађевинских машина ушла је у нову ера коју карактеришу паметне машине и интелигентне услуге.

Ову пресуду одобрио је Ванг Мин, предсједавајући КСЦМГ. Он је рекао да је у протеклих пет година индустрија грађевинске механизације у Кини није направила корак, али је убрзала свој изглед у Интернету ствари, индустријским облацима и паметном производњом. На овој изложби, нови производи компаније КСЦМГ су пуно нових интелигентних производа.

Колико дуго може одржати тржишни развој тржишта грађевинских машина? Цхен Кихуа је рекао да ће се од наредне године индустрија грађевинске механизације ући у одрживу и стабилну фазу. У наредне две до три године индустрија грађевинске механизације ће одржати релативно стабилан и стабилан раст.

Овај поглед такође представља став многих излагача. Конкретно, с обзиром да се кинеска економија стабилизовала и постала повољнија, повјерење већине компанија се додатно повећало.

Тренутно је поље грађевинске механизације у Кини потпуно отворено и слободно конкурентно тржиште, а брзина преживљавања најситнијих у индустрији је убрзана. Особа која је задужена за грађевинску машинску компанију у Фујиану назначила је да ће се стално побољшавањем националних захтјева за заштиту животне средине прије почетка и након 2019. године поставити емисијски стандарди индустрије.


Relevantne industrije znanja

Srodni proizvodi