Од 18. Националног конгреса Комунистичке партије Кине, Кси Јинпинг је планирао изградити појас и пут

- Mar 23, 2018 -

Током 18. Националног конгреса Комунистичке партије Кине, под пажљивим планирањем генералног секретара Кси Јинпинга, изградња "Једног појаса и једног пута" постигла је плодоносне резултате. Информативна агенција Ксинхуа, "Учење у време" радионица "оригиналних брендова" данас за вас да разврстате "појас и пут" из иницијативе на славну праксу.

У јесен септембра 2013, Кси Јинпинг је посјетио Казахстан и предложио да искористи иновативни модел сарадње за изградњу "Економског појаса за свилену цесту" на Универзитету Назарбаиев. У октобру исте године, Кси Јинпинг је посетио АСЕАН и предложио да развије оцеанску сарадњу у Индонезији. Партнерства за заједнички изградњу "поморског пута 21. века". Од тада, иницијатива "Један појас и један пут" постепено је ушла у визију свијета.

Ове године обиљежава се четврта годишњица "Иницијативе за појас и пут". Осврћући се у последње четири године, од врхунског дизајна до имплементације, под пажљивим планирањем Кси Јинпинга, "Белт и пут" наставља да се унапређује у развоју и наставља да расте у сарадњи.

Три "заједно" заједно пишу свиленску легенду

Хиљадама година, древни Свилени пут, који се простире хиљадама километара, био је сведок сјаја земље "посланици су на истој страни пута, а пословна путовања су бескрајне", а такође су свједоци просперитета море.

"Све док се придржавамо солидарности и узајамног повјерења, једнакости и узајамне користи, толеранције и међусобног разумијевања и побједничке сарадње, земље различитих раса, вјеровања и култура могу у потпуности дијелити мир и постићи заједнички развој", рекао је Кси Јинпинг. оут. "Ово је древни пут свиле који нас је оставио вредном инспирацијом."

Разлог зашто древни пут свиле може имати користи од људи на путу је управо зато што су земље дуж руте суочене једни с другима и постићи обостране предности и победничке резултате. Од 18. Националног конгреса НР Кине, Кси Јинпинг је одувек узимао три "скупа" заједничког, заједничког и заједничког као основног принципа за промовисање изградње "Једног појаса и једног пута", било да је то посете у иностранству или домаћи састанци.

У јуну 2014. године, на церемонији отварања шестог министарског састанка Кинеско-арапског форума за сарадњу, Кси Јинпинг је предложио да "Кина и арапске земље граде" Један појас и један пут "и требају се придржавати принципа заједничког развоја , заједничку изградњу и дељење. " У септембру, када је Индијски Комитет за свјетска питања одржао важан говор, Кси Јинпинг је истакао да је иницијатива "Један појас и један пут" јачање повезаности између земаља дуж традиционалног копненог и морског пута свиле, постизање економског сузбијања, трговине комплементарност, обична људска срца и умови, "надам се да ће" Један појас и један пут "бити крила, а они ће заједно са земљама јужне Азије."

"Концепт" Један појас и један пут "заснован је на принципима међусобне консултације, сурадње и размјене. Није затворено, већ отворено и укључиво; то није соло извођење кинеског, већ хорор земаља дуж руте ". На церемонији отварања Годишњег састанка Боао Форум за Азију 2015. Кси Јинпинг је издао искрену позивницу да добродошлицу земљама дуж руте и азијских земаља активно учествују у изградњи иницијативе "Један појас и један пут". Поздравио је пријатеље са свих пет континената на великој прослави. У говору на Националном универзитету у Сингапуру, Кси Јинпинг је још једном нагласио да је иницијатива "Белт и пут" иницијатива за развој, иницијативу за сарадњу и отворену иницијативу. Наглашава начине једнакости, узајамне користи и размене између две земље, и поздравља суседне земље да учествују у сарадњи. Радите заједно како бисте остварили визију мира, развоја и сарадње.

На симпозијуму на иницијативу "Један појас и један пут", Кси Јинпинг је нагласио да "морамо од свих земаља да наставе расправљати, градити и дијелити, пратити равноправност и остварити узајамне користи" и чврсто схватити кључне правце и фокусирати се на кључне области, кључне земље и кључне пројекте, искористивши највећи заједнички именитељ развоја, не само да ће имати користи кинеском народу, већ ће имати користи и људима дуж линије.

Брескве и шљиве, следеће од Сеикеи. Са промоцијом Кси Јинпинга, начини преговарања, сурадње и дељења постепено су признате у многим земљама. У протекле четири године више од 100 земаља и међународних организација широм свијета активно су подржале и учествовале у изградњи "Једног појаса и једног пута". Важне резолуције као што су Генерална скупштина УН и Савјет безбједности УН су такође укључени у "Иницијативу за појас и пут".

У мају 2017. године, у Пекингу је одржан самит међународне сарадње "Белт и пут". На скупу су присуствовали шефови држава и влада из 29 земаља, више од 1600 представника из више од 140 земаља и више од 80 међународних организација. На церемонији отварања, Кси Јинпинг је у последње четири године показао свету плодоносне резултате "Једног појаса и једног пута". Иницијатива "Један појас и један пут" прати тренд времена, прилагођава се законима развоја, у складу са интересима људи свих земаља и има широке перспективе, означавајући иницијативу "Један појас један пут". "Иницијатива је ушла у нову фазу од концепта до акције, од планирања до имплементације.

Миленијумски свилени пут је још једном пуни виталности. Бивши италијански премијер Романо Проди рекао је: "Као Италијан, ово је сећање на историју. Пут свиле те године био је из Венеције у Кину, а сада се вратио (Свилени пут)".

Пет "пролаза" да би се "Један појас и један пут" повезао са светом

"Од давнина, интерконекција је била потрага за људским друштвом."

2013. године, у Казахстану, кроз који пролази стари пут свиле, Кси Јинпинг покренуо је иницијативу за заједничку изградњу "Економског појаса за свилене путеве", наглашавајући да "јачање комуникације о политици, јачање повезаности путева, јачање трговинског тока, јачање валутног кретања и јачање заједничког разумевања људи ". Прво треба направити пет области: "да се окупљају тачке, од линије до филма и постепено формирају велику регионалну сарадњу".

У 2014, Кси Јинпинг је истакао да су заједничка изградња Економског појаса свиленог пута и поморски пут свиле 21. века слична једна другој и допуњавала једна другу. "Ако поређате" појас и пут "са развојем Азије, два крила, тада повезана и преплетена, су вене два крила."

У 2016. години, када је присуствовао Самиту ЦЕО АПЕЦ-а у Лими, Перу, Кси Јинпинг је истакао да ће Кина радити са свим странама у циљу промовисања комуникације о политици, повезивања путева, трговинског тока, валутног промета и веза између људи, остварујући развој стратегијска веза и продубљивање међусобно корисне сарадње. За развој регионалне економије и побољшање животне средине људи, ињектираће снажан подстрек.

Кина је потписала споразуме о сарадњи са више од 40 земаља и међународних организација и сарађивала са више од 30 земаља у сарадњи у институционализованом капацитету. Кинеска инвестиција у земље дуж "Једног појаса и једног пута" акумулирала је преко 50 милијарди долара. Азијска инфраструктурна инвестициона банка обезбедила је 1,7 милијарди долара кредита за 9 пројеката у земљама учесницама у изградњи "Белт и пут", а "Фонд за путеве свиле" уложио је 4 милијарде америчких долара. Кинеска предузећа су изградила 56 зона економске и трговинске сарадње у више од 20 земаља, стварајући близу 1,1 милијарди америчких долара у порезима и 180,000 радних места за дотичне земље ....

У протекле четири године резултати конструкције "Белт и пут" су превазишли очекивања. Изградња економских коридора стално се развија, мреже постепено су успостављале међусобно повезивање и мреже интероперабилности, трговина и инвестиције значајно су порасле, а значајна сарадња на пројекту се стално спроводи. Кси Јинпинг "Регионална сарадња" се постепено формира.

Кси Јинпинг је тврдио да изградња "Иницијативе појаса и пута" заговара да различите националности и различите културе морају "прећи и комуницирати" уместо "доћи до зла".

Од 18. Националног конгреса Комунистичке партије Кине, поред снажног промовисања иницијативе "Белт и пут" у међународним питањима, Кси Јинпинг је такођер одржао посебне симпозије у Кини и организовао Политбиро да спроведе колективно учење. Направио је низ снажних примена како би свеобухватно промовисао изградњу "Белта и пута".

"Изградња" Једног појаса и једног пута "је важна платформа за нашу земљу да спроведе свеобухватно отварање према спољњем свијету у новим историјским условима и промовише заједничке погодности и побједничке резултате". Током 31. колективног учења Политбироа Централног комитета ЦПЦ-а, Кси Јинпинг је предложио да изградња "Белт и пут" не би требало да успоставља само свеукупне националне циљеве, већ и доведе у учешће локални ентузијазам. Она се мора заснивати на иновативним идејама и иновативном размишљању. Радити.

Током разматрања делегације Шангхаја на Петој сједници 12. Националног народног конгреса, Кси Јинпинг је истакао да је потребно напорно радити на изградњи шансе за слободну трговину Шангхаја у свеобухватној пилот пилот зони која интегрише отвореност и иновације и да служе изградњи "Белта и пута" земље. Планет који гурне играче на тржишту да изађу.

Током своје инспекцијске турнеје у Гуангксију, Кси Јинпинг је нагласио да лука Беибу залива мора бити добро успостављена, добро управљана и добро функционисана, са првокласним објектима, првокласном технологијом, првокласним управљањем и првокласним управљањем, класичне услуге, развити за Гуангки и изградити "појас и пут". Да повећамо допринос ширењу отворености и сарадње.

Цвијеће у пролећном врту. У протекле четири године, уз постепени напредак у изградњи "Једног појаса и једног пута", концепт интерконекције се ширио широм свијета и наставио је доћи до људских срца.

"Највиши циљ" је изградња заједнице људске судбине

"Изградња пројекта" Један појас и један пут "у почетку је завршила планирање и изглед, и креће се ка фази укорењавања, дубоког узгоја и трајног развоја". У јуну 2016., када је Кси Јинпинг говорио у законодавној Скупштина Врховне скупштине Узбекистана нагласила је да је неопходно "промовисати изградњу" појаса и пута "на виши ниво и шири простор".

Линија пута је такође, свет је јаван. "Виши ниво" и "шири простор" коју води Кси Јинпинг нису само још један корак у сарадњи, већ и даља потрага за концептом "лијепог и лијепог, универзалног и универзалног" у традиционалној култури кинеске нације.

Од 18. Националног конгреса Кинеске комунистичке партије, концепт "судбине заједнице" који је предложио Кси Јинпинг наслеђена је у истом смислу као "заједница Датонга", наглашавајући да изградња "Једног појаса и једног пута" требало би "комбинирати развој Кине са развојем земаља дуж линије и ставити кинеске снове с људима земаља дуж руте". Комбинујући снове, пружајући древном Свиленом путу нову еротску конотацију. "

У новембру 2016. године, 71. сједница Генералне скупштине УН-а усвојила је резолуције о принципима заједничког пословања, заједничког развоја и размјене, вођених духом мира, сарадње, отворености, инклузивности, заједничког учења, узајамне користи и обостране користи створити судбину. Иницијатива "Један појас и један пут" Заједнице и Заједнице интереса за сарадњу први пут је написана и једногласно је подржала 193 државе чланице. Три месеца касније, на педесет петој седници Комисије Уједињених нација за друштвени развој, једногласно су усвојене резолуције и први пут је написан концепт "изградње заједнице људске судбине".

У мају 2017. године, Кси Јинпинг је на самиту округлог стола на самиту Међународне сарадње "Белт и пут" истакао да у оквиру међународне сарадње "Један појас, један пут" све странке подржавају принципе заједничког пословања, заједничког развоја и размјене да заједно задовоље изазове са којима се суочава светска економија. Да створе нове могућности за развој, потражите нови подстицај за развој, проширите нови простор за развој, остварите узајамно комплементарност, узајамну корист и победнички напредак и крените напред у правцу заједнице људске судбине. "Ово је првобитна намера мог предлога и највиши циљ који се надам да ћу постићи кроз ову иницијативу", нагласио је Кси Јинпинг.

"Ми смо на путу пуној наде. Верујем да све док се крећемо једни према другима, имамо срце до срца, не повлачимо се, а ми не заустављамо. Коначно можемо доћи до дана када су путеви повезани, а Сједињене Државе и Сједињене Државе деле заједнички узрок. Верујем да ће се наша делатност ширити све док древни Свилени пут и Зе буду спуштени ", рекао је Кси Јинпинг.

Четворогодишња пракса елокуентли доказује да "Један појас и један пут" обухвата шире умове отворености и толеранције, преносећи велики сан изградити заједницу људске судбине и прихватити будућност.


Relevantne industrije znanja

Srodni proizvodi