Кина ће усвојити четири мере за проширење увоза.

- Aug 02, 2018 -

Прије неколико дана Генерална канцеларија државног вијећа прослиједила је "Мишљења о проширењу увоза за промовисање уравнотеженог развоја спољне трговине" (у даљем тексту "Мишљења").

"Мишљења" истичу да је неопходно спровести доношење одлука Централног комитета Партије и Државног вијећа о промовисању узајамно корисне и победничке стратегије, бољег вршења увоза како би се задовољила потреба за надоградњом потрошача, убрзала институционалне и институционалне иновације, промовисати економско реструктурирање и побољшати међународну конкурентност. Позитивна улога странке је да даље прошири увоз док стабилизује извоз, промовише уравнотежен развој спољне трговине, промовише висококвалитетни економски развој и одржава слободну трговину. "Мишљења" предлажу мјере политике за проширење увоза како би се промовисао уравнотежен развој спољне трговине са четири аспекта.

Прва је оптимизација структуре увоза за промовисање надоградње производње и потрошње. Подржати увоз производа који се односе на живот људи, прилагођавају се потребама надградње и унапређења квалитета потражње, те подржавају увоз дневних производа за широку потрошњу, лијечење и рехабилитацију и опрему за негу старих лица која је уско повезана са животима људи. Ми ћемо спровести мере за смањење стопе пореза на увоз неких артикала, смањити средњорочне циркулацијске везе, очистити неразумно повећање цијена и ефикасно побољшати животни стандард људи. Побољшати бесцаринску политику трговине и проширити увоз бесцаринских производа. Енергично развијају нову трговину услугама и промовишу увоз производних услуга као што су архитектонски дизајн, трговинска логистика, консултантске услуге, истраживање и развој и пројектовање, очување енергије и заштита животне средине и околишне услуге. Повећати увоз техничке опреме која доприноси трансформацији и развоју и повећава увоз пољопривредних производа и ресурсних производа.

Друга је оптимизација распореда међународног тржишта. Ојачати међународну сарадњу "Један појас, један пут", пуно играју улогу мултикатералне билатералне економске и трговинске механизме сарадње, а земље "појаса и пута" сматрају кључним изворима увоза. Убрзати спровођење стратегије зоне слободне трговине, активно промовисати преговоре са зонама слободне трговине релевантних земаља и региона и убрзати изградњу мреже високоризичних слободно-трговинских зона базираних на околним подручјима и зрачити "појас и пут" "И глобално. Спровести преференцијални аранжман за увоз роба и услуга из најмање развијених земаља.

Трећа је активна улога мултиканалне промоције. Покрените Цхина Интернатионал Импорт Екпо. Наставићемо да играју улогу у промовисању страних улагања у проширењу увоза, побољшању система управљања страним улагањима и оптимизацији домаћег инвестиционог окружења. Промовисати делотворну интеракцију између спољне трговине и страних улагања, убрзати потписивање споразума о инвестирању на високом нивоу и побољшати ниво олакшања страних улагања. Иновирање режима увоза трговине, убрзавање репликације и промовисање зрелог искуства у свеобухватној пилотској зони е-трговине и убрзавање пилота паралелног увоза аутомобила.

Четврта је побољшање услова за либерализацију трговине и олакшање. Енергично култивишу платформу за промоцију увоза и култивишу низ демонстрационих области за промоцију иновација у трговини увозом у земљи. Оптимизовати процес царинског увоза и побољшати степен олакшице трговине увозом. Смањити институционалне трошкове везаних за увоз и јасне неразумне наплате за увозне везе. Убрзати побољшање домаћег пословног окружења, ојачати изградњу спољнотрговинског кредитног система и заштиту интелектуалне својине, промовисати изградњу система следљивости увозних производа за широку потрошњу на основу система за отклањање потражње за потрошачима, обуздавање фалсификованих и лоших производа, и стандардизовати и побољшати ред на домаћем тржишту.


Inače

Srodni proizvodi

  • QTZ80(5810) toranj Crane
  • P4010 u toplesu Crane
  • D120 Luffing Crane
  • 3023A Derrick Crane
  • SC200/200 dizalica
  • ZLP800 kolevka