Начин одржавања брзог подизања покретног лежајева крана

- Sep 25, 2017 -

Брза подизна жичана носач брзог покретног крана је важан "спој" брзог подизања крана, па је његово одржавање веома важно. Ево како бринути о покретном прстену брзе подигнутог крана:

Приликом примене радова на одржавању, прво морамо обратити пажњу на ризик од вуче у ротациону зупчасту, дробљењу и смањивању ризика. У одржавању инспекције, како би се осигурало да старт мотора ради обављања потребног окретања и лебдећег дејства, било које особље за одржавање није у главној руци, на аутомобилу и ризичној зони између волана или излазећи и ризик између подручја котача, брзог подизања крана (осим у возачкој соби).

Провера ротационих вијака

1, Брзо подизање крана сваки пут пре рада или најмање једном недељно, визуелна контрола вијака носача ротације;

2, ротациони носач по први пут након 100 радних сати, треба проверити да ли лабаве вијке, првих 300 сати рада, а затим провјерите једном; после сваких 500 радних сати да се једном провери; оштри услови за скраћивање инспекцијске удаљености.

3, ротациони носач у инсталацији пре првог напуњеног мастима на бази литијума;

4, замените завртње, вијке обришите очистите, након стезања нанесите лепак за затезање навоја; у складу са упутствима и брзим постављањем крана захтјева за употребу брзих дизалица или на захтев проверите причврсне вијке, можете избјећи опасност од замора вијака

Рутински преглед покретних лежајева

1, редовно проверавајте флексибилност ротације; као што је откривање буке, шока, треба одмах зауставити инспекцију, ако је неопходно, отклањање сметњи, демонтажа;

2, на редовној основи да провери да ли прстен зупчаног прстена или сломљен, са зупцима или без њих, глајајући, пилинг површина зуба и тако даље;

3, редовно проверавајте заптивање неоштећене ситуације, уколико се утврди да је оштећен тракаста трака треба замијенити, ако је пронађено право вријеме ресетовати. Мазива за подмазивање лежишта зупчаника у творници је обложена анти-рђа уља, овај период од нерђајућег челика је углавном од 3 до 6 месеци, више него валидан, треба бити благовремено прекривен уљем против рђе.

Подмазати покретни прстен

Трка мора бити подмазана према условима рада. Након првог радног времена од 50 радних сати, трка мора бити напуњена машћу, а затим убризгана сваких 300 радних сати. Подупирач за подупирање мора бити напуњен мастима пре и након дуготрајног постизања. Ако користите чистач с млазом или фиксни прскалица за чишћење брзе монтаже, треба водити рачуна да вода не продре у подупирач за подупираче и да се потисни прстен за покретање тада подмазује.

Маст за пуњење треба да се спроведе у случају успорене ваљане подупираче, када је маст из печата када је прелив завршен, прелив масти формира слој филма, од улоге заптивања.


Inače

Srodni proizvodi