Структура система конверзије фреквенције дизалице

- Jun 30, 2017 -

Систем за контролу фреквенције покрета углавном путем претварача, контроле хода, контроле рада, кочнице потрошње енергије и кочне кочнице и других компоненти. Контрола капи се углавном врши на дизалици и спуштању машине за дизање. Контрола капи углавном носи прецизну контролу удара на дизалицу, заустављање и кочење дизалице. Контрола рада углавном довршава дизање, покретање, хитно кочење и другу оперативну контролу; кочницом за потрошњу енергије и кочном кочницом да би се постигло главно управљање лифтом.

Контрола хода се контролише у складу са позицијом подизања (опсег можданог удара) дизалице. Контролер хода претвара положај хода у прекидачки сигнал и врши контролу брзине фреквенције са више брзина, контролу паркинга и контролу кочења преко управљачког прикључка претварача. Контрола потеза може бити добар начин да се спречи дизалица преко ролне, преко пражњења, кретања и превртања и других несрећа, посебно за углове и вилице у специјалном нагнутом осовином.

Контрола рада углавном врши контролу покретања дизалице, кочења и кочења у случају нужде. Операција "подизања старта" контролише претварач како би се нормално покренуо, а процес лифтинга се контролише помоћу управљачког механизма за подизање хода контролера; операција "пада старта" контролише конверзију фреквенције Процес кочења саобраћаја контролише се десним ходом регулатора путовања. Операција "ножне кочнице" контролише заустављање претварача и кочну кочницу у време абнормалности.

Дизалица је једна од главних опреме рудника угља, кочиони систем је директно повезан са сигурним управљањем дизалице. Али тренутни домаћи кочиони систем на кочионом систему мерења и мерење празног времена путовања још није достигао ниво стандардизације и квантификације, одржавање система кочења на редовној основи, тако да постоје два проблема:

А. Обично не може утврдити да ли је нормално радно стање кочнице, кочног момента и празног времена путовања у складу са наведеним захтевима, тако да неизбежно направити кочницу с скривеним радом;

Б. Постојећа визуелна инспекција и систем рутинског одржавања могу само дијагнозирати и поправити спољашње оштећење својих делова, а унутрашња оштећења и замор који проузрокују делови као што је диск опруга кочнице предмета не могу се извршити у времену дијагностику и поправку. Због несреће саобраћајне несреће наступиле су у земљи. Због тога је неопходно пратити радни статус лифта система и дијагнозе грешака како би се обезбедио безбедан рад дизалице.


Inače

Srodni proizvodi